Recept Thaise heldere soep met oesterzwammen

/ Recepten

Ingrediënten
*1 flinke kippenpoot
*1 stuk gember of laos
*1 á 2 stengels citroengras
*5 á 6 citroenblaadjes
*2 flinke rode uien
*2 tenen knoflook
*2 grote tomaten
*1 bakje champignons
*1 bakje oesterzwammen
*1 stuk selderij
*indien voorradig een stukje korianderwortel
*2 bouillonblokjes 
*1 bos koriander
*2 á 3 limoenen
*1 rode peper
*vissaus
*water

Trek bouillon van:
*1,5 liter water (dampt uiteindelijk in tot ca. 1 liter bouillon)
*1 kippenpoot
*1 stuk gember of laos
*1 á 2 citroengras
* 5 á 6 citroenblaadjes
*1 ui
*1 teen knoflook
*1 stuk selderij
*indien voorradig een stukje korianderwortel
*voeg naar smaak 1 of 2 bouillonblokjes toe (niet tè zout maken later komt er nog vissaus bij)
laat 2 tot 3 uur trekken.

Snijd de 2 grote tomaten in blokjes
Snijd het bakje champignons in parten
Grote oesterzwammen in iets kleinere stukken snijden of scheuren
Snijd een rode ui in partjes
Hak de rode peper zonder de zaadjes
Pers de limoenen uit
Hak/knip koriander

Als de bouillon lang genoeg getrokken heeft, haal je met een schuimspaan
alle ingrediënten eruit, als je het leuk vindt kan je wat citroenblad/gras en gember laten zitten.

Nu maak je de bouillon af naar smaak met limoensap, vissaus en een fijngehakt teentje knoflook.
Voeg tomaten, oesterzwammen, champignons, rode peper en rode ui toe en laat nog circa 5 minuten
zacht koken. Maak af met koriander!

(De kippenpoot kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de volgende dag een kipsandwich of een kipkerriesalade)