Recept Thai Beef Salad glutenvrij sowieso

/ Sanne Kruyver/ Recepten

1 grote komkommer
5 á 6 tomaten, niet te groot
1 grote rode ui, of 2 kleine
1 grote of 2 kleine biefstukjes
1 rode peper, in kleine stukjes gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
saps van 2 limoenen
bosui
koriander
vissaus
zonnebloem-, arachide- of rijstolie
bruine basterdsuiker, 1 eetlepel

-Meng in een grote kom of schaal (zo groot dat alle komkommer en tomaat er straks ook inpast
 (scheelt afwas), limoensap, 3 á 4 eetlepels vissaus, basterdsuiker, knoflook, rode peper en een
 scheutje olie.
-Snijd de biefstuk met een scherp mes in dunne plakjes en leg in een schaal, giet er ongeveer  
 een derde van je dressing overheen en laat intrekken.
-Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zachte 
 binnenkant, snijd in gelijke plakjes zodat je halve maantjes krijgt.
-Doe het zelfde met de tomaten; mooie partjes met niet te veel binnenkant.
-Snijd de rode ui door de helft en dan in plakjes, zodat je halve circels krijgt.
-Doe alle tomaat, komkommer en ui in een grote kom bij de dressing en meng er alvast een 
 handje koriander doorheen, schep om.
-Laat de plakjes biefstuk even uitlekken in een zeef en bak ze daarna kort in weinig olie in een 
 goed hete koekenpan.
-Verdeel over 4 borden: tomaat/komkommer/ui, daarop de lauwe biefstuk en garneer met bosui 
 en koriander.