Glutenvrij paneermeel

/Sanne Kruyver/Producten/gluten , sanne

PANEERMEEL VAN DE GLUTENVRIJE BAKKER H&B (je weet wel voorheen De Tuinen)

GEMAAKT VAN: rijstebloem, dextrose, zout, E471, kurkumapoeder, paprikapoeder, E306
TE KOOP BIJ: Holland & Barrett
RIJS: € 3,09 voor 250 gram

H&B vind ik persoonlijk meer een winkel waar ik heen ga voor haarverf of vitaminepillen ofzo máar ze hebben dus ook glutenvrije producten en toen ik er toch was zag ik hun schapje met producten van De Glutenvrije Bakker. Het zijn voornamelijk bakmixen die ze hebben (pannekoek, pizza, cake mixen, dat soort werk). Maar hier test ik het paneermeel. Ik heb het gebruikt als bindmiddel maar het wordt ook aangeraden om een krokante korst ergens om te krijgen en ik kan me voorstellen dat het werkt want het is op zich al een beetje knapperig als het nog in de zak zit, dus dat ga ik straks uitproberen op een stukje kabeljauw. Echt een goede substantie en ook een aantrekkelijke gele kleur (kurkuma). De smaak is gewoon neutraal, een beetje beschuit-achtig zeg maar. Helemaal prima. De gehaktballetjes die ik er mee gemaakt heb vielen wel een klein beetje uit elkaar. Nou vind ik dat zelf niet zo erg, wel lekker zelfs, maar ik denk dat als je echt iets goed wilt binden er betere bindmiddelen bestaan. Het komt denk ik door de grof korrelige structuur van het paneermeel. Desalniettemin vond ik het paneermeel erg geslaagd en geef ik het een……………..(tromgeroffel) 8,5!

Zie Gehaktbal en Kabeljauw gebakken met glutenvrij paneermeel voor de recepten.