Recept roti kip kouseband masala

/ Sanne Kruyver/ Producten en Recepten

Nodig voor 4 personen:
- 4 tenen knoflook in stukjes
- 1 groene peper in stukjes (eventueel zaadjes verwijderen)
- 2 á 3 eetlepels masala
- 8 stuks scharrel kipdijfilet
- 2 uien in partjes
- 2 tomaten in blokjes
- ca. 6 vastkokende aardappels, geschild en door de helft
- bosje kouseband in stukjes hakken
- half bosje selderie, knippen/hakken
- 2 á 3 dl bouillon
- zonnebloemolie
- 4 hardgekookte eieren

Zo ga je te werk:
1. fruit de 4 tenen knoflook, de groene peper en de 2 eetlepels masala met wat olie in een grote braadpan
2. doe de kip erbij en braad aan tot mooi goudbruin
3. voeg de tomaat en ui toe en laat het geheel 10 minuten smoren
4. voeg de bouillon toe
5. doe de aardappels, boontjes en twee derde van de selderie erbij en laat het geheel zo'n 20 minuten zachtjes koken. Als je de masala smaak niet sterk genoeg vindt kun je halverwege de kooktijd nog een beetje masala toevoegen.
Serveer met het hardgekookte ei en nog wat rauw selderieblad.

Klaar! Het beste eet je dit natuurlijk met een roti-pannekoek/plaat/vel die kan je kopen
bij de toko of Aziatische supermarkt maar daar hebben ze geen glutenvrije, tenminste dat heb ik nog nooit gezien! Ik koop die wel voor mijn tafelgenoten. Je kan het zelf maken, dat is niet heel moeilijk zie: Rotivellen zelf maken. Of anders is het zonder ook heerlijk of bijvoorbeeld met een glutenvrij stokbroodje.


De laatste keer heb ik het extra makkelijk gedaan en de Paloeloe roti mix gebruikt, ook een aanrader.Rotivellen maken en je kunt ook een keer de rotimix van Paloeloe proberen als je het echt makkelijk wilt.