Officiis

Salade met bonen avocado en zalm (of garnalen)

/ Sanne Kruyver/ Recepten

Hoi, je kunt deze salade als bijgerecht of als maaltijdsalade eten. Ik heb de salade al meerdere malen gemaakt, met zalm, met garnalen, maar ook zonder is het heerlijk. Eerst beschrijf ik de salade met zalm, onderin staat de manier waarop ik de garnalen heb bereid. Allemaal eenvoudig hoor, maar heerlijk & gezond.

2 sla-soorten (ik had rucola en ijsbergsla)
2 flinke tomaten in partjes
halve komkommer in halve plakjes
1 avocado in stukjes
1 rode ui in dunne ringetjes
2 handjes sperziebonen even gekookt en gesneden
tuinbonen vers of uit blikje 
pijnboompitten geroosterd
een pakje gerookte zalm van ca. 200 gram
kappertjes

dressing basic:
citroensap met zout en olijfolie

dressing speciaal:
(check altijd even de etiketten op gluten / tarwe)
mosterd & mayo
gembersiroop
kerrie
peper & zout
olijfolie
citroen

OK daar gaan we:
*leg op een grote mooie schaal de slasoorten, de uitgelekte partjes tomaat, komkommer, bonen, avocado en rode ui
*maak de dressing zo: doe in een kopje wat zout, peper en kerrie, daarbij 2 theelepels mayo en 1 theelepel mosterd, daarop een klein scheutje gembersiroop, mengen en dan aanlengen met olijfolie tot je de hoeveelheid, dikte en smaak hebt die jij lekker vindt, maak af met wat citroensap.
*giet de dressing netjes over de salade
*haal de zalm los met een vork en leg in dunne plakjes op de salade en garneer met wat kappertjes

Wil je salade eten met garnalen? Ik heb dat zo gedaan: zakje diepvries cocktailgarnalen van ca. 250 gram, helemaal laten ontdooien en droog gedept met keukenrol, even gebakken in de hete olijfolie en bestrooid met chiliflakes, daarna af laten koelen en over de salade verdeeld.  

voilá eet smakelijk

salade met garnalen en achter kabeljauw in glutenvrij paneermeel