Magnam

Een glutenvrije blije doos een tijdschrift en een vraagbaak

/Tips & Tricks van Sans Gluten

Op een dag vond ik mezelf best zielig met al dat glutengelazer en ik besloot lid te worden van de NCV oftewel de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Misschien dat het leed iets verzacht zou worden als je het deelt... Al snel ontving ik hun tijdschrift dat vol goede informatie staat voor als je glutenvrij door het leven moet/wilt. Ik vind het geen betuttelend blad of naar of ellendig, maar heel positief en hip. Verder ontving ik na enkele weken het beloofde welkomstpakket en ook dat viel niet tegen. Er stond een pakketbezorger op de stoep met een enorme doos en ik zei tegen hem 'nee hoor ik heb niks besteld, is vast niet voor mij' omdat ik ten eerste helemaal nooit meer aan dat welkomstpakket gedacht had en ten tweede nooit verwacht had dat het zo'n grote doos zou zijn. 
Het voelde een beetje als een kerstpakket en helemaal glutenvrij! 

De inhoud van het welkomstpakket

De teff chocoladekoekjes heb ik direct opgegeten, lekker. De producten van Schär die in het pakket zaten kende ik allemaal wel al en ik moet zeggen ik ben gewoon niet zo'n fan van hun brood omdat het bijna altijd iets zurigs heeft en niet knapperig is en daar houd ik niet van. Andere mensen misschien wel (als je het brood roostert is het al een stuk beter trouwens). Hun ciabatta's vind ik wel ok, ook weer een beetje zuur maar wel goed van structuur. Met het PAN meel heb ik arepas gemaakt, een Latijns-Amerikaans broodje klik hier voor mijn blog over arepas. 

Het Gefro pakketje trok wel mijn aandacht, ik kende het merk nog niet en is grappig Duits; probieren und geniessen van je Lieblings-suppe, wie wil dat nou niet. De 'Organic-Bio Frosted Cornflakes' van Rosiefood (de doos met uiltje rechts bovenin de foto) verdienen echt een compliment vind ik, heerlijk, ik heb ze meegenomen op vakantie en ze bleven knapperig en smakelijk. De Vitabella strawberry pillows zijn Italiaans en ook best lekker. Sowieso heb ik gehoord dat je in Italië echt goed terecht kan voor glutenvrij leven, dat ga ik binnenkort uitproberen. Lees: Viva Italia! Er zaten een aantal producten in die ik nog niet geprobeerd heb en ook een aantal veelbelovende crackers, die ik ga testen. Tot zover mijn enthousiasme over het welkomstpakket, nu nog even over de Coeliakie vereniging, ze hebben dus een goed blad, je kan ze een aantal uren in de week bellen met dieetvragen en ze organiseren allerlei evenementen in het land. Ik vind het een aanrader, google maar eens NCV. Groet!