Beatae vitae commodi

RECEPT GEHAKTBALLETJES

/ Producten en Recepten

Mijn moeder had vroeger een kookboekje genaamd 'Die brave gehaktbal' dat bij ons kinderen voor nogal wat hilariteit zorgde. Wij vonden het een tè komische titel en nog altijd als ik het woord 'gehaktbal' hoor denk ik 'die brave' ervoor. Het recept hieronder staat zeker garant voor heerlijke brave gehaktballetjes! 

250 á 300 gr rundergehakt (bio of scharrel het liefst)
glutenvrij paneermeel, die van De Glutenvrije Bakker bij H&B (voorheen De Tuinen) vind ik erg goed
1 ei
1 ui
1 teen knoflook
2 á 3 EL glutenvrije ketjap 
2 á 3 EL glutenvrije ketchup (ik had Heinz)
peper/chilipeper zout kerrie
(tip: soms doe ik er ook nog wat glutenvrije gemalen kokos doorheen)

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom, goed mengen, even laten rusten (hoe langer je dit doet hoe beter de marinade in trekt), dan balletjes draaien.

Verwarm een laagje olijfolie in de pan, en bak de balletjes ongeveer 15 minuten naar eigen smaak wat korter of langer en wat lichter of donkerder.

BON APP!