Recept Kip á la Marengo

Volgens de overlevering maakte de kok van Napoleon dit gerecht om de overwinning te vieren van de slag om Marengo, in het jaar 1800. Het is een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten en een groots resultaat. Ook kinderen vinden het heerlijk (ondanks de witte wijn), ik koos het toen ik klein was vaak als verjaardagsmaaltijd. Je gaat als volgt te werk:

*Je wrijft een aantal stukken kip in met zout & peper & paprikapoeder & bloem

*Dan bak je de kip rondom bruin in een ruime pan en je voegt toe:

1 dl witte wijn

1 gesneden ui

2 teentjes knoflook

1 blikje tomatenpuree

1 dl bouillon

*Alles omroeren en eventueel wat extra vocht toevoegen (wijn of bouillon)

* 1 uur gaar stoven op laag vuur en af en toe roeren

* 10 minuten voor het einde een bakje gesneden champignons en fijngehakte peterselie toevoegen

Traditioneel gegeten met rijst, doperwten en komkommersalade,
eet smakelijk
groet Sanne