Recept gebakken kabeljauw dubbel gepaneerd

/ Producten en Recepten

Voor 4 personen:
4 kabeljauwfilets (indien uit diepvries: ontdooid en goed droog gedept)
3 eieren geklutst met wat peper
150 gram glutenvrij paneermeel (zie Glutenvrij Paneermeel)
olie om in te bakken
citroen 

De voorbereiding:
We gaan vandaag dubbel paneren, joehoe dat wordt altijd een beetje een zooitje
maar ik vind het leuk om te doen en het resultaat is meestal erg goed!
Neem twee diepe borden, doe in het ene bord de geklutste eieren en in het andere bord
het paneermeel.
Verwarm in een goede koekenpan een laagje olie, zodat de hele bodem bedekt is met olie.
Zodra de olie goed verhit is zet je het vuur iets lager, de olie moet níet walmen maar wèl goed
heet zijn. Zet je afzuigkap aan.

Het bakken:
Pak nu met een vork een kabeljauwfilet en haal deze door het ei en daarna door het paneermeel en daarna wéer door het ei en wéer door het paneermeel, dit is dubbel paneren en het maakt de buitenkant straks extra krokant. Leg de kabeljauw in de pan en doe zo alle filets. Een klein beetje bewegen en schuiven in de pan zodat het niet vast gaat zitten en 1 keer omdraaien,
ca. 3 á 4 minuten bakken per kant (dus in totaal 6 á 8 minuten) is voldoende, een beetje afhankelijk van de dikte van de filets. Als alles mooi goudbruin gebakken is, even uit laten lekken op keukenrol en dan serveren met een schijfje citroen.

Eet smakelijk!

mijn versie van de kabeljauw