Sans Gluten probeert het een en ander in Haarlem

Eten in een restaurant met een glutenallergie of -intolerantie blijft lastig.In Haarlem is er geen geheel glutenvrij restaurant helaas, maar af en toe wil (of moet) je toch uit eten en dan hoop je maar dat het allemaal goed gaat. 

Erawan
Dit Thaise restaurant wàs en ís nog altijd mijn favoriet. 

Via Stach naar Loetje
We stapten Stach in Overveen binnen en vroegen aan de dame achter de bar 'hebben jullie ook glutenvrije dingen?' Ze staarde ons een beetje glazig aan en vroeg vervolgens aan de kok die zich ook achter de bar bevond met zijn rug naar ons toe 'hebben wij ook glutenvrije dingen?' Zonder zich om te draaien bromde de kok 'nee hebben we niet'. 'Dus ik kan hier niks eten?' probeerde ik nog voorzichtig, waarop de dame antwoordde 'we hebben wèl salades'. Oh oké dus ze hadden toch wel iets, maar ze hadden er niet echt zin in zoveel was duidelijk en ik voelde me ondertussen alweer een soort lastig persoon dus ik wierp voor de vorm nog een blik op de kaart waar inderdaad niet veel op stond.  We dropen maar weer af en liepen naar de overkant bij Loetje binnen, wat een verschil, we werden zeer vriendelijk ontvangen en de dames in de bediening waren echt goed op de hoogte, ze wisten wat wel en niet glutenvrij was en checkten bij twijfel de keuken. Ik at een goede malse biefstuk met friet en een salade en ben een paar weken later nog eens terug gegaan met een gezelschap. Vooral omdat de bediening zo goed en vriendelijk was, er staan niet heel veel glutenvrije gerechten op de kaart maar als je trek hebt in een goede steak frites dan is het zeker een aanrader!

Woodstone
Dit vind ik een twijfelgeval, ze hebben hier namelijk glutenvrije pizza's die bèst aardig zijn, een beetje droog naar mijn smaak, maar goed je kan tenminste een pizza eten en ze hebben daarvoor dus ook een aparte oven máar ik ben een keer heel ziek geweest nadat ik hier gegeten had en ik weet niet zeker of het door die pizza gekomen is. 

Popocatepetl niet doen