Recept gebakken tonijn met tomaat

/ Sanne Kruyver/ Recepten

Ik kocht vandaag twee hele mooie tonijnmoten bij de visboer op de Grote Markt, ik maakte er ook deze  frisse Ananassalsa bij, echt een tóp-combinatie. Na een kleine 4 minuten was de tonijn perfect lichtbruin van buiten en nog een beetje rood van binnen. 

Voor 2 personen:
1 teen knoflook 
2 el citroensap
schil van halve citroen, geraspt
olijfolie
2 el platte peterselie
2 mooie verse tonijnmoten
3 tomaten in de lengte in partjes
1 rode ui in de lengte in partjes
zout en peper

-Pers de knoflookteen, meng met de geraspte citroenschil, het citroensap, 3 el olijfolie en de peterselie in een schaal. Leg hierin de tonijnmoten, voeg wat peper toe en laat een kwartiertje intrekken.


-Doe in een braadpannetje wat olijfolie en bak daarin zachtjes de ui en de tomaat glazig, met een beetje zout.

Verhit nu in een grillpan of koekenpan de rest van de olijfolie en bak de tonijn 4 á 5 minuten, halverwege 1 x omdraaien. Serveer de tonijn met de tomaten en de uien en het liefst ook met deze eenvoudige doch zeer smakelijke Ananassalsa. Verder had ik er een goed glutenvrij stokbroodje bij. Eet smakelijk!