Recept frisse cheesecake met frambozen zonder bakken en glutenvrij

/ Sanne Kruyver/ Recepten/gluten

boodschappenlijst:
150 gram glutenvrije digestive koekjes (bv Schär)
50 gram nootjes (bv 25 gram pistachenootjes & 25 gram zoute pinda’s)
125 gram roomboter
200 ml slagroom
200 ml kwark
200 gram roomkaas
doosje diepvriesframbozen van 250 gram ontdooid
50 gram witte basterdsuiker
6/8 blaadjes gelatine (10/12 gram, kies voor een wat zachtere variant 6 blaadjes en voor iets stijver 8)
rasp van 1 citroen
springvorm van ca 24 cm
bakpapier    

De bodem
1. Doe het bakpapier op de bodem van de springvorm en klik de rand erop, knip nu het overige papier eraf zodat alleen op de bodem een rondje papier zit. Wrijf de opstaande rand van de springvorm in met boter.
2. Hak in een keukenmachine of vijzel de nootjes fijn.
3. Verkruimel de koekjes, niet al te fijn, dit kan bv. in een afgesloten plastic zakje met deegroller.
4. Smelt de boter in een pannetje.
5. Meng in een kom de koekkruimels met de stukjes noot en voeg hier de gesmolten boter bij.
6. Verdeel het koek-noten-boter mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de springvorm, handig is om de randen een klein beetje hoger te maken.
7. Zet een uurtje in de vriezer.

De vulling
1. Klop de slagroom met de suiker 
2. Week de gelatine volgens de aanwijzing op de verpakking in water en verwarm daarna in een pannetje tot ze geheel opgelost is, laat de oplossing even in het pannetje staan.
3. Meng in een kom de slagroom, kwark en roomkaas tot een glad geheel.
4. Doe de ontdooide frambozen even in een zeef, druk ze wat fijn en het sap er een beetje uit, het mag nog wel enigszins vochtig zijn maar niet tè.
5. Voeg de frambozen bij de opgeloste gelatine, even goed doorroeren en dan het geheel mengen met het slagroom-kwark-roomkaas-mengsel.
6. Giet het geheel op de bodem en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

Garneer met wat fruit of niet maar maak sowieso de blits met deze heerlijke frisse glutenvrije roze taart!