Biertje?

/Sanne Kruyver/Producten

Wooo het is héet de laatste dagen en ik heb trek gekregen in…BIER! Na een lange warme dag op het kantoor van de Toneelschuur waar ik werk, fiets ik door de stad en de terrassen zitten vol met mensen met….BIER! En ik heb dus ook zin om daar te zitten met een biertje, maar ja: gluten. Nou ben ik eigenlijk niet zo’n bierdrinker, ik mis het eigenlijk bijna nooit (gelukkig bestaat wijn) maar vandaag wel, dus op naar de supermarkt, Albert Heijn in dit geval. Tot mijn grote vreugde loop ik even later naar buiten met maar liefst twee verschillende glutenvrije bieren; een 3-pak van Bavaria en een los flesje van het merk Mongozo van een Belgische brouwerij. Van de week vertelde een collega mij dat ik ook Corona kan drinken maar op internet lees ik dat we in Nederland niet de maisvariant hebben dus dat Corona bij ons níet glutenvrij is; ik waag me er voor de zekerheid maar niet aan. Maar goed ik heb dus twee bieren gescoord en die ga ik koud zetten en dan drinken.

BAVARIA 3-PACK GLUTENVRIJ PREMIUM PILSENER ALC. 5% VOL.
GEMAAKT VAN:
natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop
PRIJS: € 3,59 voor 3 flesjes van 0,33 L
BONUS
: gelicenceerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Nou ten eerste de verpakking; die vind ik echt om vrolijk van te worden! Het is een in Nederland gebrouwen pils maar ik waan me met dit pak gelijk op vakantie in Italië ofzo. Het voelt een beetje als een cadeautje voor mezelf deze drie mooie flesjes in dito verpakking. De smaak is goed; fris, sprankelend en zeker niet zoet. Misschien een klein beetje waterig, maar persoonlijk houd ik daar wel van, dat houdt het lekker licht. De prijs vind ik ook okay, natuurlijk wel duurder dan een gewoon flesje Bavaria maar veel goedkoper dan menig speciaal biertje.  Voor herhaling vatbaar, proost!

MONGOZO GLUTENFREE PREMIUM PILSENER ALC. 5% VOL.
GEMAAKT VAN: water, gerstemout, rijst, gist en hop
PRIJS:
 € 2,19 per flesje
BONUS: organic & fairtrade
Ik ga met een vriendin naar haar strandhuisje en drink daar het biertje. Eerste zonder en daarna mèt meegebracht limoentje. Ik vind het zacht van smaak en een klein beetje zoetig en daarom vind ik het zelf met limoen beter. Maar smaken verschillen natuurlijk. Het schijnt het eerste fairtrade pils ter wereld te zijn, wat misschien ook de prijs verklaart; duur in verhouding met de Bavaria glutenvrij, maar je draagt wel bij aan een betere wereld volgens de site van Mongozo, wat overigens 'proost' betekent.

Als je een echte bierliefhebber bent kijk dan ook eens bij de glutenvrije bierspecialist:
https://www.bierglutenvrij.nl/
Daar hebben ze echt heel veel keuze in glutenvrije bieren!

vrolijk 3-pack