Recept bananenbrood

/ Sanne Kruyver/ Tips & Tricks van Sans Gluten en Recepten

Verveel je je inmiddels rot en zit je ook nog naar een stel oude bananen op je fruitschaal te staren? Veeg jezelf dan bij elkaar en maak dit heerlijke bananenbrood. Dit is een eenvoudig basisrecept zonder weegschalen en keukenmachines en het lukt eigenlijk altijd.

Nodig:
3 á 4 oude bananen (3 grote of 4 kleine)
2 eieren
5 opscheplepels (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
40 á 50 gram roomboter
3,5 gram gist (is een half zakje)
wat zout
cakevorm en bakpapier
heb je noten of dadels in huis? maak die dan fijn 

Zo doe je het:
- verwarm de oven tot 180 graden
- maak in een kom de bananen fijn met een vork
- voeg het zelfrijzend bakmeel en de boter toe, het zout en de eieren
-  roer tot het een soort van grof beslag is, het hoeft niet heel fijn te zijn, wat stukjes banaan is prima
-  voeg eventueel noten of dadels toe, of bv. rozijnen of kleine stukjes appel, gebruik je fantasie
- strooi gist over het geheel en meng, laat 10 á 15 minuten afgedekt staan
- doe in een cakevorm een stuk bakpapier en giet daarop je beslag
- bak je bananenbrood nu in 40 á 50 minuten mooi goudbruin op 180 graden
-geniet er van