Arepa's zelf maken do of don't?

/Producten en Recepten

Op een festival zag ik de kraam van 'Mr. Plaenty, vegan arepa's', 100% plant-based & gluten-free stond er op hun spandoek. Dat wilde ik natuurlijk proberen. Ik nam er een met bonen en avocado en het smaakte echt goed, je kunt hun vinden op de Albert Cuyp markt in Amsterdam en ze hebben een FB pagina. Enthousiast geworden ging ik thuis ook aan de slag en ik kocht een pak P.A.N. voorgekookt maïsmeel (bij AH).
Het is niet moeilijk, er staat op het pak hoe het precies moet:
2 kopjes PAN
2,5 kopjes water
1 theelepel zout
2 minuten kneden en 5 minuten laten rusten
verdeel het deeg dan in 10 gelijke porties, druk een beetje plat en bak ze in een koekenpan of grillpan. Bij mij bleven ze best wel plakken aan de pan toen heb ik er wat meer olie bij gedaan, maar daardoor vond ik ze wel een beetje vet. Het eist een beetje ervaring lees ik op de site van een ervaren Venezolaanse arepa-bakker. 

De ongebakken arepa's


Uiteindelijk heb ik dit als resultaat:

De gebakken arepa's, best okay maar misschien nog even oefenen = ).

De broodjes hebben een speciale smaak, je moet er van houden, met een goed beleg erop vind ik het zelf behoorlijk smakelijk èn ook belangrijk; goed vullend. Koop zo'n pak meel en probeer het gewoon eens. Ik heb er een aantal in de vriezer bewaard en dat gaat ook goed. Vlak na mijn bak-experiment komt mijn man thuis met een doosje professionele arepa's, gekregen van Amsterdam Arepas, kijk dat is het betere werk:

https://www.amsterdamarepas.com/